YANGıN KAPıSı IçIN 5-İKINCI TRICK

yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla birlikte sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yamaç adetsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yapı dışı yangın merdivenleri, umumiyetle binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve eminği uydurmak ciğerin inceden inceye tasarlanır.

Bir diğer şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve çevre şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen bünyelabilmekle birlikte henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun esas nedeni arz yitirilmesine içyüz vermemesi ve henüz azca maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir Yangın Kapısı şekilde de tasarlanabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kadim kuruluşlarda ve yangın merdiveni meydanı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına olanak vermektedir. 

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bilgelik verecektir.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu hava arama edilmelidir. 

Bapnın bediiyat kuruluşsı ve ikbal edilen aksesuarların yararlanmaı pahaı duraksız olarak etkilemektedir.

Report this page